Kolay profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 su bardağı su
    • yarım paket sanayağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağı un
    • 3 yumurta
    • Kreması için
    • Kremşanti ve süt
    • Sosu için
    • 1 paket çikolata sosu
  • Yapılışı

    1. Su, tuz ve yarım paket sanayağı tencerede kaynatılır.

      İyice fokurdayınca yağ eriyince içerisine 1 su bardağı un eklenir ve 5 dakika topaklanmaması için iyice karıştırılır , unlar ezilir.


      Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.İyice soğuduktan sonra yumurtalar eklenir ve yeniden karıştırılıp krema kıvamına getirildikten sonra elimizi ıslatarak küçük toplar halinde tepsiye dizilir.

      200 derecede fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır.Toplarımız kenarlarından kesilir ve aralarına kremşanti konulur.

      Yaptığımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.(isteğe göre kendi bildiğiniz kremada arasına konulabilir.)

      İçinin kreması için hazır krem şanti tarife göre yapılır.Üzerinin sosu da hazır çikolata sos üzerindeki tarife göre yapılır.