Damla Sakızlı Muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Damla Sakızlı Muhallebi
-
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı pirinç unu
- 2 adet damla sakızı
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
- Toz fıstık
-
Yapılışı
-
Sütten ½ su bardağı kadarı ayrılarak şekerle tencerede ocağa konur. Ayırdığımız sütün içine un, nişasta ve pirinç unu ezilerek eklenir ve homojen bir karışım elde edilene dek karıştırılarak kaynamakta olan sütün içine ilave edilir. Ardından ezilmiş damla sakızı ve gül suyu eklenir. Kaynadıktan sonra kaselerin yarısına kadar muhallebi dökülür. ½ paket bitter çikolata kaselere eşit şekilde rendelenir. Kalan muhallebi de kaselere taksim edilir. Üzerine,kalan ½ paket çikolata da rendelenerek toz fıstıkla süslenir.
Bu tarifi bize İzmir'den gönderen Aslı Soyluer Süzoğlu Hanıma teşekkür ederiz.
-
Sütten ½ su bardağı kadarı ayrılarak şekerle tencerede ocağa konur. Ayırdığımız sütün içine un, nişasta ve pirinç unu ezilerek eklenir ve homojen bir karışım elde edilene dek karıştırılarak kaynamakta olan sütün içine ilave edilir. Ardından ezilmiş damla sakızı ve gül suyu eklenir. Kaynadıktan sonra kaselerin yarısına kadar muhallebi dökülür. ½ paket bitter çikolata kaselere eşit şekilde rendelenir. Kalan muhallebi de kaselere taksim edilir. Üzerine,kalan ½ paket çikolata da rendelenerek toz fıstıkla süslenir.