Elmalı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 elma
    • 1 su bardagı erimiş sanayagı
    • 1 su bardagı yogurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 tatlı kaşıgı şeker
    • 1 çay kaşıgı tuz
    • göz kararı tarçın ve alabildigine un
    • not: kabartma tozunu un ile karıştır ve unu en son dök kabarması için
  • Yapılışı

    1. Elmaları rendeleyip göz kararı tarçın ekliyoruz. İstege göre elmalara şeker ekleyip bir tavada iyice pişirip soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için de sanayağı yogurt şeker, tuz ve un ile karıştırılmış kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoguruyoruz. Sonrasında hamurların ortasına elmaları koyup istediginiz şekilde kapatabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.(Pudra şekeri ile süsleme yapılabilir)

      Bize bu tarifi Adana'dan gönderen Elçin Hanıma teşekkür ederiz.