Tavuklu Şahane tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğsü
    • 7-8 adet mantar
    • 1 adet havuç
    • Sıvıyağ
    • Sosu için
    • 1 yemek kaşığı yağ
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 bardak süt
  • Yapılışı

    1. 2 adet tavuk göğsünü küp küp kesip 1-2 kaşık sıvıyağda soteleyin.Bu arada mantarlarını ince ince doğrayıp ,havucuda küp küp kesin.

      Tavuklar pişmesine az kala önce havuçları sonrada mantarları yağda soteleyin.Havuç ve mantarlarda küçülüp pişince 1 bardak sıcak su ekleyip 5 dakika kapağını kapatıp sebzelerin yumuşamasını sağlayın.

      Not:Mantarların sayısını çoğaltırsanız daha çok su çıkacağından ekleyeceğiniz suyun miktarını azaltın.Havuç ve mantarlara ek olarak isteğe bağlı bezelyede ekleyebilirsiniz.

      Bir taraftan da 1 tatlı kaşığı salçayı sıvıyağ ile kızdırın.Ardından unu ekleyip kavurun.1 bardak sütü de ekleyip bir beşemal sos haline getirin.Dilerseniz salça eklemeyebilirsiniz de.Tuz ve karabiber ile tatlandıralım.

      Mantarlı ,tavuklu karışımımıza bu sosu yedirip bir kaç dakika daha ocakta tutalım.Afiyet olsun.Sıcak olarak servis yapalım.