Reçelli pay tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 2 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 6 su bardağı un
    • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
    • 6 yemek kaşığı vişne reçeli
    • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Yağ ,yoğurt ,yumurta , kabartma tozu ve unu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

      Hamuru üç parçaya bölün.Elinizle bastırarak her parçayı tepsi büyüklüğünde açın.

      Ceviz ve reçeli ksrıştırın.Açtığınız hamurların herbirinin üzerine sürün.

      Hamurları rulo şeklinde yapıp 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.Pişince pudra şekeri serpip keserek servis yapın.