Arnavut Köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram köftelik kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 3 dilim ekmek içi
    • 2 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 kase yoğurt
    • maydanoz-karabiber-tuz-kimyon-kekik
  • Yapılışı

    1. Karıştırma kabında,kıyma,ufalanmış ekmek içi,ince kıyılmış,sarımsak,kekik,kimyon,tuz,karabiberi yoğurun. Küçük top veya parmak şeklinde köfteler yapıp kızgın yağda kızartın ve sosunu hazırlamaya başlayın. Önce 2 çorba kaşığı sıvı yağında ince ince doğranmış soğanı hafifce kavurun. Salçayı ve 1 bardak suyu ilave edip koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Kızarttığınız köfteleri sosun içine koyun. Kıyılmış maydanozu serin 2 dk kadar kısık ateşte pişirip servis tabağına alın. Çırpılmış yoğurdu üzerine döküp servis yapın.

      Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Nazan Yakal Hanıma teşekkür ederiz.