Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg süt
    • 400 gram şeker
    • 200 gram un
    • 50 gram bitter çikolata
    • Pataşösü için 1 bardak su
    • 100 gram margarin
    • 125 gram un
    • 2 yumurta
  • Yapılışı

    1. Süt ve şeker soğuk olarak karıştırılır. Un ilave edilir. Sos ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Belli bir kıvama gelince ocaktan alınır ve çikolatası ilave edilir. Soğumaya bırakılır.

      Eğer istenirse çikolatası ilave olmadan önce pataşösü için beyaz sos ayrılabilir.

      Pataşösü için: Su ve margarin kaynatıldıktan sonra un ilave edilir. Belli bir kıvama geldikten (sertleştikten) sonra ocaktan alınır. Ilık haldeyken 2 yumurta iyice yedirilir Eğer çok sert olursa 1 yumurta daha yedirilebilir. Küçük bir torba ile minik toplar halinde tehsiye dizilir. 180 derecelik ısıda 25 dakika fırına verilir.

      Servis tabaklarına önce pataşöler dizilir, sonra da sos ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.