Portakallı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)
    • Bir portakalın rendelenmiş kabukları
    • 1 parmak sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtalar çırpılır daha sonra diğer malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir. Karışımımız daha önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. Kek kabarmaya başlayınca bıçak ucuyla delikler açılır. Piştiğini anlamak için bıçak sokulup çıkarılır.Bıcak temiz çıkarsa pişmiştir.
      Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Reyhan Yıldız Hanıma teşekkür ederiz.