Emirdağ usulü toyga çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Emirdağ usulü toyga çorbası
-
Malzemeler
- 1.5 su bardağı aşurelik buğday
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 paket 250gram krema
- 8-10 dal taze nane
- 2 kaşık un
- 1 yumurta
- tuz
-
Yapılışı
-
Aşurelik buğdayımızı birgece önceden ıslayıp,ertesigünü haşlayıp süzelim. tenceremizin içine süzme yoğurdu, kremayı ,2 kaşık unu ,ve yumurtanın sarısını ekleyip çırpma teliyle azar azar su ilave ederek çırpalım.ayran kıvamına gelinceye kadar su ekleyip ocağa koyalım.
Kaynayana kadar karıştıralım.zira kesilir kaynamaya başlayınca.haşladığımız aşurelik buğdayları ilave edip bir süre daha karıştıralım.taze nanelerin yapraklarınıkoparıp kalınca doğrayıp çorbanın içine ekleyelim. nanenin taze olması gerekir.6-7 dakika daha pişirip indirelim. ve tuzunu ekleyelim...
Tuzu önceden eklersek yoğurdu kesilir.istenirse çorbayı indirmeden önce 1 atlı kaşığı tuzot,yada 1 küp et veya tavuk bulyonu eritip ilave edip7-8 dakika daha pişirip indiririz...afiyet olsun.
Bize bu tarifi Eskişehir den yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.
-
Aşurelik buğdayımızı birgece önceden ıslayıp,ertesigünü haşlayıp süzelim. tenceremizin içine süzme yoğurdu, kremayı ,2 kaşık unu ,ve yumurtanın sarısını ekleyip çırpma teliyle azar azar su ilave ederek çırpalım.ayran kıvamına gelinceye kadar su ekleyip ocağa koyalım.