Kürdanlı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 10 yemekkaşığı şeker
    • 10 yemek kaşığı un
    • 1 küçük kahve fincanı süt
    • 1 küçük kahve fincanı su
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Sosu için
    • 6 kaşık şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 2 kaşık kakao
    • üstü için
    • 1 paket sade krem şanti
    • (isteğe bağlı)
  • Yapılışı

    1. Kek için yumurta ile şeker iyice çırpılır ve sonra süt ile su bırakılır.Daha sonra un ve kabartma tozu ile vanilya eklenir.

      Yuvarlak borcam tepsi yağlanır.
      (borcam tepsi yoksa o tepsiye uygun başka tepsi olabilir)

      Hamur tepsiye dökülür ve önceden 180 dereceli fırına atılır.En fazla 30 dakikada pişer kek pişmeye yakın sos hazırlanır.

      Sosu çok kaynatmıyoruz sıvı bir sos oluyor.En fazla 2 veya 3 dakika kaynatılır.Kek fırından çıkınca hemen kürdanla hertarafını deliyoruz ve sık delikler açıyoruz.Sonra sıcak sosu üzerine döküyoruz.Kek soğuduktan sonra krem şanti süreriz. AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi Diyarbakır dan yollayan Ejder beye teşekkür ederiz.