Vanilyalı Ay tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram margarin
    • 300 gram un
    • 50 gram pudra şekeri içine
    • 100 gram pudra şekeri üstüne
    • 100 gram ayıklanmış ve doğranmış beyaz badem (haslanarakta soyulabilir)
    • 1 paket vaniyla
  • Yapılışı

    1. Unu eleyip, yağı koyun. Bıcak ile incecik kıyın. Pudra şekeri ve doğranmış bademleri de ilave edip, yoğurun. 10-15 dakika dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

      Unlanmış elinizde oçları ince ortası kalın olacak şekilde çubuklar yapıp, hilal şekli verin. Hafif hararetli fırında beyazlığı geçmeyecek kadar pişirin.

      Fırından çıkıpta soğuyan ay parçalarını vanilya ile karıştırılmış pudra şekerine batırın.