Karides güveç tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo karides
    • (çimçim , soyulmuş marketler
    • 10 rakikada soyuyor)
    • 1 orta boy domates,
    • 1\2 yeşil biber,
    • 2 diş sarımsak,
    • 1 baş yeşil soğan,
    • 1 tutam karabiber,
    • 1 tutam kekik,
    • 1 çay kaşığı tuz,
    • 1 sap dereotu,
    • 1 sap maydonoz,
    • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri,
    • 1 tatkı kaşığı tereyağı,
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
    • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • Yapılışı

    1. Çimçimlerin sırtlarını bıçağın tersiyle açıp barsaklarını çıkarın. zor iştir ama şarttır.

      Karidesleri 1 lt su ve iki kaşık üzüm sirkesi içinde 20 dk haşlayın, suyunu süzüp 20 cm pyreks veya duracam veya güveç içine dökün.

      Üzerine ince kıyılmış taze soğan,ikiye bölünmüş iki diş sarımsak,ince kıyılmış yeşil biber,küçük küplere bölünmüş domates,karabiber, kekik,tereyağı, tuz ve zeytinyağını ekleyin.

      Maydonoz,kekik ilavesi sonrası bir tatlı kaşığı ketçap da koyarak 170 derece fırında 30 dk pişirin. kaşar peynirini üzerine döküp 2 dakika daha pişirin.

      Bize bu tarifi Edremitten yollayan Okan beye teşekkür ederiz.