Portakallı kereviz Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Portakallı kereviz
-
Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 1 adet patetes
- 1 adet havuç
- 1 adet portakal
- 2 adet kesme şeker
- yarım limon
- tuz.(arzuya bağlı)
-
Yapılışı
-
Kerevizlerin pateteslerin ve havuçların kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük küp biçimin de kesilir.
Tencereye koyulduktan sonra üzerine 1 adet portakal suyu. şeker . arzuya göre çok az zeytinyağ ve tuz da ilave edilerek. kısık ateşte ağzı kapalı olarak 15-20 dakika pişirilir.Servis yapılırken limon sıkılarak maydanoz yada kereviz yaprağıyla süslenebilinir.
Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.
-
Kerevizlerin pateteslerin ve havuçların kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük küp biçimin de kesilir.