Portakallı kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kereviz
    • 1 adet patetes
    • 1 adet havuç
    • 1 adet portakal
    • 2 adet kesme şeker
    • yarım limon
    • tuz.(arzuya bağlı)
  • Yapılışı

    1. Kerevizlerin pateteslerin ve havuçların kabukları soyulup yıkandıktan sonra küçük küp biçimin de kesilir.

      Tencereye koyulduktan sonra üzerine 1 adet portakal suyu. şeker . arzuya göre çok az zeytinyağ ve tuz da ilave edilerek. kısık ateşte ağzı kapalı olarak 15-20 dakika pişirilir.Servis yapılırken limon sıkılarak maydanoz yada kereviz yaprağıyla süslenebilinir.


      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.