Turuncu büfe tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yemek kaşığı salça
    • 4 diş sarımsak
    • 2 çay kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı karışık baharat
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • 2 yumurta
    • yarım su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Öncelikle salçamızı tavaya atıp üzerine sarımsağımızı, karabiberi karışık baharat ve kekiği ekleyip sarımsaklar kızarıncaya kadar tavada karıştıralım .

      sarımsaklar kızardığında üzerine suyun tamamını ilave edip karışımı sıvılaştıralım sonrasında yumurtalarımızı karışımın üzerine ilave edip tamamen rengi turuncuya dönene kadar karıştırarak bu basit yemeğimizi pişirelim .

      karışım boza kıvamını aldığında ateşten indirip acil açlığımızı giderebiliriz .AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi Bursa dan yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.