Ebrunun bayatlamayan kurabiyesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ebrunun bayatlamayan kurabiyesi
-
Malzemeler
- 1.5 su bardağı nişasta
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta(Birinin beyazı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı sirke
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2paket kabartma tozu
- 1paket vanilin
- 1çay kaşığı karbonat
- 1fiske tuz
- aldığı kadar un
- üzeri için
- susam
-
Yapılışı
-
Nişasta,pudra şekeri,sıvıyağ,margarin,yumurta ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.bu malzemelerin üzerine sirke ve karbonatı ilave ediyoruz.
daha sonra un,kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edip sert bir hamur elde ediyoruz.hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp baş parmağımız kalınlığında uzun bir şerit yapıyoruz.
bir bıçak yardımıyla şekerleme yapar gibi yan yan kesiyoruz.her parçayı önce yumurta beyazına sonra susama batırıp çok az yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
susam kavrulmuş ve nekadar çok olursa daha güzel oluyor.200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.soğuyunca bir saklama kabına alıyoruz.hiç hava almayacak şekilde saklıyoruz.
ben bunu her zaman yapıyorum.gerçekten pastane kurabiyesi gibi oluyor ve 1yıl dursa bile bayatlamıyor.misafiriniz geldiğinde hazır bir ikram.tavsiye ederim.AFİYET OLSUN!!!!
Bize bu tarifi Denizli den yollayan Ebru hanıma teşekkür ederiz.
-
Nişasta,pudra şekeri,sıvıyağ,margarin,yumurta ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.bu malzemelerin üzerine sirke ve karbonatı ilave ediyoruz.