Çıtır piliç tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet iri bot tavuk baget
    • 2 paket çıtır pane harcı veya 1 su bardağı cornfleks
    • 3 yumurta
    • 1 dilim limon
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı köri veya
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Pürenin için
    • 5 adet haşlanmış patates
    • 2 kaşık tereyağ veya zeytinyağlı becel margarin
    • 1su bardağı süt
    • tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bagetleri 20 dk. haşlayıp süzgece alalım.Pane harcını yayvan bir tabağa alalım.
      İçine baharatlarımızı ekleyelim.

      Bir kaseye yumurtamızı kırıp içine limonu sıkalım.İyice çırpalım.

      Yayvan bir tencerede sıvıyağı kızdırıp tavuk bagetlerini önce yumurtaya sonra pane harcına bulayıp kızartalım.

      Kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa koyup iyice yağını emdirelim.

      Püre için patateslerimizi rendenin geniş tarafı ile rendeleyelim.Geniş bir tencereye margarini alıp eritelim.Sonra patatesleri ekleyelim.Bu karışıma sütümüzü ve baharatları da ilave ederek istedğimiz kıvama gelene kadar pişirip indirelim.

      Çıtır panemizle birlikte salata eşliğinde servis yapalım.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Eskişehirden yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.