Emirdağ güveci tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg yağsız dana kuşbaşı
    • 1 adet iri patlıcan
    • 3 adet iri boy boy domates
    • 8 adet sivribiber
    • 1 avuç sarımsak (25 diş sarımsak)
    • 1 adet soğan
    • Sıvı yağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyup ortadan 4 e dölelim.Sonrada 3 e bölüp tuzlu suda acısını alalım.

      Güvece yoksa tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyup hafif ısıtıp indirelim.

      Ortasınsa soğanı bütün koyalım.Kuşbaşı etlerimizi tencereye koyalım.

      Üzerine patlıcanları onların üstüne sarımsakların bir kısmını ,biberleri ve kuşbaşı doğranmış domatesleri koyalım.

      En üste kalan sarımsaklarıda koyup tencerenin ağzını kapayalım.

      Çok kısık ateşte 1.5-2 saat pişirelim.İndirmeden 15 dk. önce tuzunu koyalım.Önceden koyarsak et sertleşir.Cacık ve pilavla servis yapalım.

      Bize bu tarifi Eskşehirden yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.