Emirdağ usulü tutmaç tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram erişte makarna
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 500 gram yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • 4 kaşık mısırözü yağı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Yeşil mercimekleri 15 dk. fazla öldürmeden haşlayıp süzelim.

      Erişteleri 3 lt. sıcak su da pişirelim.İçine 2 bardak soğuk ılık su ekleyelim.

      Mercimekleri içine katıp karıştıralım.Bir tava da yağ ısıtıp naneleri ekleyelim.Bunlarıda erişte içine karıştıralım.

      Yoğurdumuza da sarımsaklarımızı ekleyip ayran kıvamında eriştemize döküp servis yapalım.
      Tere ile mükemmel uyumludur.Bilginize
      Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Eskişehir den yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.