Rulo Pasta Hamuru tarifi
  • Malzemeler

    • 4 Yumurta
    • 1 Su bardağı seker
    • 1 paket Vanilya
    • 3/4 Su bardağı Un
  • Yapılışı

    1. 1. Yumurtaların akını Kar gibi oluncaya kadar Mixerle cırpıyoruz.

      2. Yumurtaların sarısını ilave ediyoruz ve yavas bir sekilde yumurtaların akinin pof poflugu gitmeyecek sekilde el cırpacagı ile karıstırıyoruz

      3. Elenmis Un ve Vanilyayi aynı sekilde ilave ediyoruz

      4. Hamuru tepsinin icindeki yaglı kagıda yayıyoruz

      5. Önceden 180° ye ısıtılmıs fırına sürüp 15 dak. pisiriyoruz

      Pismis Hamuru ılıdıkdan sonra yaglı kagıdı alta gelecek sekilde masaya koyun,üst tarafından yaglı kagıdı geriye hafifce kıvırıp yavasca asagıya cekin.

      Yagli kagıt hamurdan cok güzel ayrılacaktir. İcinin malzemesini istediginiz gibi ister krem santi ile ister puding ile biraz da meyve katarak rulo haline getirin. Afiyet olsun

      Bize bu tarifi Almanya dan yollayan Gülver hanıma teşekkür ederiz.