Patlıcan Kavurması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet büyük Patlican
    • 1 adet büyük Bas Sogan
    • 4 adet orta boy Domates
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Soganları kücük kare sekilde dograyıp zeytin yagında biraz kavuralım.


      Sonra kücük kare sekilde dogradıgımız patlıcanı ilave edelim.Soganla patlıcanları iyce harmanladıktan sonra tavanın agzını kapatıp patlıcanlar yumusamaya baslayana kadar pisirelim.

      Soyup küp seklinde hazırladıgımız domatesleri ilave edelim ve suyunu salana kadar devam pisirelim.

      Damak tadına göre tuzunu atın.İster soguk, ister sıcak servis yapilabilir.

      Ekmegi yemegin suyuna banarak yerseniz, daha cok lezzet alabilirsiniz. Afiyet olsun

      Bize bu tarifi Almanya / Stuttgardt dan yollayan Gülver hanıma teşekkür ederiz.