Erik Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 500gram un
    • 1 Yumurta
    • 100gram Seker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 250gram Margarin
    • Eriklerin üstü için
    • 120gram seker
    • 120gram margarin
    • 180gram un
    • 1/2-1kg mor Erik
  • Yapılışı

    1. 1. 500gr. un, 1 yumurta, 100gr. seker, kabartma tozu ve 250gr. Margarini yoguruyoruz.
      Zor bir araya gelen Hamur elde edeceksiniz.
      Hamuru tepsiye yayiyoruz üzerinden bastirarak yapismasini sagliyoruz.

      2.Erikleri ikiye bölüp cekirdeklerini cikarttiktan sonra sikica Hamurun üzerine diziyoruz ve seker serpiyoruz.

      3. 120gr. seker, 120gr. margarini ve 180gr. unu yoguruyoruz ve Eriklerin üzerine serpiyoruz.

      200°C de,45 dak. pisiriyoruz. Afiyet olsun

      Bize bu tarifi Almanya / Stuttgardt dan yollayan Gülver hanıma teşekkür ederiz.