Terbiyeli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram yağsız kıyma
    • 3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 yumurta
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tozbiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 fincan pirinç
    • 1 adet küçük havuç
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 kaşık tepeleme zeytnyağlı becel margarin
    • 1 dilim limon ve tuz
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bir tencereye 5 su bardağı suyu koyup havucumuzu yuvarlak kesip haşlamaya bırakın.

      Yayvan bir kapta pirincimizi , kıymamızı ,yumurtamızı ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım.Güzelce yoğurup yuvarlak köfteler yapın.
      Bir tepsiye un yayıp köftelerimizi una bulayalım.Kaynayan suya köftelerimizi koyup pişmeye bırakalım.
      Bir derin kapta veya mikserde yoğurt,yumurta sarısı ,2 kaşık unu,bir dilim limon ve biraz su ekleyip iyice çırpıp pişmeye yakın tencereye yavaş yavaş döküp kaynayanakadar karıştıralım.

      5-6 dakika pişirip indirelim.Tuzunu ekleyelim.
      Bir tava da margarinimizi eritip ,rengi değişince kırmızı biberimizi koyup köftemizin üzerine dökelim.İnce kyılmış maydanozla süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun.


      Bize bu tarifi Eskişehirden yollayan Ramazan beye teşekkür ederiz.