Kalburabastı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kalburabastı
-
Malzemeler
- Hamur için
- 2 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı süt,
- 5 bardak un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı yemek sodası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç ceviz
- Şerbet için
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
-
Yapılışı
-
Fırını 200ºC'ye ısıtın.
Malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ilave edip, iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki hamuru , rendenin kalın kısmına yerleştirip ,üzerine hafifçe bastırarak biraz açın ve içine bir iki parça ceviz koyarak kapatın.
Hamurları tepsiye dizerek, 200ºC'de 35-40 dakika kadar üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada listede belirtilen malzemelerle hazırlayacağınız şerbeti tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Tepsi fırından çıkınca, sıcakken üzerlerine soğumuş şerbeti dökün.
Afiyet olsun...
-
Fırını 200ºC'ye ısıtın.