Kalburabastı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 2 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
    • 1 su bardağı süt,
    • 5 bardak un
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay kaşığı yemek sodası
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 avuç ceviz
    • Şerbet için
    • 4 su bardağı şeker
    • 3.5 su bardağı su
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Fırını 200ºC'ye ısıtın.

      Malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ilave edip, iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki hamuru , rendenin kalın kısmına yerleştirip ,üzerine hafifçe bastırarak biraz açın ve içine bir iki parça ceviz koyarak kapatın.

      Hamurları tepsiye dizerek, 200ºC'de 35-40 dakika kadar üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada listede belirtilen malzemelerle hazırlayacağınız şerbeti tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Tepsi fırından çıkınca, sıcakken üzerlerine soğumuş şerbeti dökün.


      Afiyet olsun...