Limonlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • Yarım paket margarin(125gr.)
    • 1 su bardağı süt
    • 2 su bardağı şeker
    • 4 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 adet limonun suyu
    • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
    • Sosu için
    • 1 adet limonun suyu,
    • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. 1.Fırını 175°C'ye ısıtın.

      2.Yumurtaları şekerle çırpıp, erimiş margarini karışıma ilave edin.Unu elde ettiğiniz karışıma ekleyin.Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sütü ayrı bir kapta karıştırıp, içerisine vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız son karışımı, unun bulunduğu ilk karışıma ekleyip karıştırınız .

      3.Kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbında 175°C'de pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için üzerine hafifçe bastırın, bastırdığınızda kek eski haline geliyorsa kekiniz pişmiş demektir.

      4.Bir kase içerisinde limon suyu, pudra şekeri ve margarini iki dakika karıştırarak sosu hazırlayın. Fırında çıkardığınız kekin üzerine hazırladığınız sosu, eşit bir şekilde dökün. Dilerseniz üzerini pudra şekeri ile süsleyin .

      Afiyet Olsun...