Meyve çikolatalı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3.5 su bardağı un
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 4/5 paket margarin (200 gr.)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 kahve fincanı ılık su
    • Ek malzeme olarak
    • 1-½ su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne veya mevsim meyveleri, kuru üzüm, incir, kayısı parçaları
    • 1 çay bardağı kadar minik parçalara bölünmüş bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. 1.Fırını 180ºC'ye ısıtın.

      2.Yumurta ve şekeri çırpıp, erimiş margarin , su, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı minik parçalara bölüp, meyve ve çikolata parçalarını dibe çökmemesi için unlayın ve karışıma ilave edin.

      3.Hazırladığınız karışımı, 30 cm. çapındaki yağlanmış fırın kalıbına dökün, 180ºC'de ısıtılmış fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için , üzerine hafifçe bastırın, bıraktığınızda sünger gibi, eski halini alıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
      Afiyet olsun.