Enfes soslu somon tarifi
  • Malzemeler

    • 4 somon fileto
    • 100 gram ceviz içi (isteğe göre)
    • 1 su bardağı nar suyu
    • 1 adet limon suyu
    • 1 kaşık hardal
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
    • 4 adet defne yaprağı
    • 2 diş sarımsak
    • 1 su bardağı bira
    • 5-6 yaprak taze nane
    • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Geniş bir kabın içine 1 su bardağı biramızı döküyoruz, içine yeteri kadar tuz, karabiber, ezilmiş sarımsaklarımızı ve 1 tatlı kaşığı elma sirkemizi koyup pişirmeden en az 1 saat önceden somon filetolarımızı marine ediyoruz.

      Sonra somonlarımızı alüminyum folyaya tek tek sararak fırın tepsinin içine döşüyoruz kalan sosu da tepsinin içine boşaltıyoruz.

      Balıklarımız pişerken,küçük bir tencere içine göz kararı ama çok fazla değil yağımızı koyup unu kavuruyoruz kavrulan unun içine hardalımızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz.

      1 su bardağı nar suyumuzu,1 adet limonumuzu da ilave edip yaklaşıp 5 dak. Kaynatıyoruz.

      Fırından alüminyum folyaya sardığımız pişmekte olan filetolarımızı çıkarıyoruz üzerine 2. Sosumuzu döküp, defne yapraklarını balıklarımızın üzerine koyup, tekrar fırına veriyoruz.fırın ısısı 200 derece olmalı!

      Ve pişmesini bekliyoruz. Somonlarımız piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş portakal kabuğu,rendelenmiş limon kabuğu ,taze nane yaprakları ve ceviz içi ile süslüyoruz. afiyet olsun

      Bize bu tarifi Marmaristen yollayan Bahar hanıma teşekkür ederiz.