Muzlu Bademli Milföy tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram milföy hamuru
    • 5 adet muz
    • 3 kahve fincanı toz badem
    • 8 çorba kaşığı tozşeker
    • 8 çorba kaşığı tereyağ
    • Yarım su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Toz badem, şeker, tereyağı, un, yumurta, kabartma tozu ve sütü mikserle iyice çırpın. Koyulaşana dek pişirin. Milföy hamurlarını birleştirerek 10x10 cm'lik üç adet kare kesin. Fırın tepsisine aktarıp, orta ısılı fırında pembeleşene dek pişirin. Milföylerin aralarına krema yapıp, muz dilimleri koyarak, üst üste dizin. (en üstte milföy olmalı)