Kanserden koruyan kapama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kanserden koruyan kapama
-
Malzemeler
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 4 kırmızı veya yeşil biber
- 2 iri domates
- 6-10 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
-
Yapılışı
-
Patlıcanları alacalı, kabakları kanırtarak soyun. Uzunlamasına dörde, beşe bölün. Teflon tencereye dizin.
Biberleri de üzerine bıçakla çentik attıktan sonra tencereye yerleştirin. Domatesleri 1-1.5 cm.'lik kalın halkalar şeklinde doğrayın. Diğer sebzelerin üzerine dizin.
Sarmısakları, hiç doğramadan tencereye serpin. Üzerine suyu da ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte sebzeler dişe gelir hale gelinceye kadar 20-30 dakika kadar pişirin.
Ateşi söndürdükten sonra üzerine zeytinyağını gezdirin. Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.
Not:Bağışıklık sistemini güçlendiren, kanserden koruyucu etkisi oldukça yüksek olan bu yemek kabızlığa karşı da etkili.
Dr. Yasemin Bradley
-
Patlıcanları alacalı, kabakları kanırtarak soyun. Uzunlamasına dörde, beşe bölün. Teflon tencereye dizin.