Kanserden koruyan kapama Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kanserden koruyan kapama tarifi
  • Malzemeler

    • 2 patlıcan
    • 2 kabak
    • 4 kırmızı veya yeşil biber
    • 2 iri domates
    • 6-10 diş sarımsak
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yarım çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı, kabakları kanırtarak soyun. Uzunlamasına dörde, beşe bölün. Teflon tencereye dizin.

      Biberleri de üzerine bıçakla çentik attıktan sonra tencereye yerleştirin. Domatesleri 1-1.5 cm.'lik kalın halkalar şeklinde doğrayın. Diğer sebzelerin üzerine dizin.


      Sarmısakları, hiç doğramadan tencereye serpin. Üzerine suyu da ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte sebzeler dişe gelir hale gelinceye kadar 20-30 dakika kadar pişirin.

      Ateşi söndürdükten sonra üzerine zeytinyağını gezdirin. Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.

      Not:Bağışıklık sistemini güçlendiren, kanserden koruyucu etkisi oldukça yüksek olan bu yemek kabızlığa karşı da etkili.

      Dr. Yasemin Bradley