Sakızlı muhellebi tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı şeker
    • (250 gram şeker)
    • 5 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı mısır nişastası
    • (150 gr.)
    • 1 su bardağı su
    • 3 adet çam sakızı
    • 1 su bardağı antep fıstığı kırık
  • Yapılışı

    1. Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin.
      Karıştırarak kaynamaya bırakın.
      Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın.Topaklanma olmasın.
      Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin.Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün.Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun.Sonra 1-2 dk. daha bekleyip ocaktan alın.

      Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun.
      Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

      Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.