Sakızlı muhellebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sakızlı muhellebi
-
Malzemeler
- 1.5 su bardağı şeker
- (250 gram şeker)
- 5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı mısır nişastası
- (150 gr.)
- 1 su bardağı su
- 3 adet çam sakızı
- 1 su bardağı antep fıstığı kırık
-
Yapılışı
-
Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin.
Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın.Topaklanma olmasın.
Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin.Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün.Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun.Sonra 1-2 dk. daha bekleyip ocaktan alın.
Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun.
Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.
-
Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin.