Sütlü Şantili İrmik tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sütlü Şantili İrmik tatlısı
-
Malzemeler
- 1 kg süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz kremşanti
-
Yapılışı
-
Süt, irmik, şeker ve vanilya karışımından muhallebi elde edilir. Cam borcama karışımın yarısı dökülür. Üzerine bisküviler dizilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür.
Bisküvilerden göz kararı olarak birkaç tane alınır ve bir bez içerisine konup toz haline gelene kadar el ile bastırılıp ezilir. Toz haline getirilmiş bisküviler borcama dökülmüş muhallebinin üstüne serpilir. En üste 1 bardak süt ile çırpılmış kremşanti dökülür.
Arzuya göre muhallebinin üstüne toz haline getirdiğiniz bisküvilerden serpebilirsiniz. 1 gece buzdolabında bekletirseniz ertesi güne daha lezzetli olacaktır. AFİYET OLSUN:)
Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Burcu hanıma teşekkür ederiz.
-
Süt, irmik, şeker ve vanilya karışımından muhallebi elde edilir. Cam borcama karışımın yarısı dökülür. Üzerine bisküviler dizilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür.