Pirinç pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pilavlık pirinç
    • 1 kaşık tereyağı
    • (veya margarin)
    • 1.5 kaşık sıvı yağ
    • 1 adet limon
    • Tuz ve su
    • (arzu eedilirse tavuk veya et suyu)
  • Yapılışı

    1. Pirincin üzerine 2 çay kaşığı tuz serpip ,sıcak su ilave ederek 15-20 dk. bekletin ve süzün.

      Tereyağını tencerede eritin ve pirinçleri ekleyerek kavurun.Kavurma sırasın da pirinçlere yarım limon suyu ilave edin.

      1 ölçü pirince 1.5 ölçü sıcak su ile tuzunu ekleyin.Tencerenin ağzını kapatıp ,orta ateşte pişirmeye bırakın.

      Suyunu tamamen çekince tencereyi ocaktan alın ve tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlenmeye bırakın.