Pirinç pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pirinç pilavı
-
Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- (veya margarin)
- 1.5 kaşık sıvı yağ
- 1 adet limon
- Tuz ve su
- (arzu eedilirse tavuk veya et suyu)
-
Yapılışı
-
Pirincin üzerine 2 çay kaşığı tuz serpip ,sıcak su ilave ederek 15-20 dk. bekletin ve süzün.
Tereyağını tencerede eritin ve pirinçleri ekleyerek kavurun.Kavurma sırasın da pirinçlere yarım limon suyu ilave edin.
1 ölçü pirince 1.5 ölçü sıcak su ile tuzunu ekleyin.Tencerenin ağzını kapatıp ,orta ateşte pişirmeye bırakın.
Suyunu tamamen çekince tencereyi ocaktan alın ve tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
-
Pirincin üzerine 2 çay kaşığı tuz serpip ,sıcak su ilave ederek 15-20 dk. bekletin ve süzün.