Baharatlı  karnıbahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet bütün karnıbahar
    • 3 yumurta
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızı biber
    • 1/4 dereotu
    • Tuz
    • Kızartmak için yağ
  • Yapılışı

    1. Karnıbaharı çiçek şekilerinde bölün ve sebze haşlama tenceresinde 7-10 dakika haşlayın sert kalacak şekilde.

      Bir kase içinde yumurta , rendelenmiş sarımsakları, karabiber,kırmızıbiber ,tuz ve ince kıyılmış dereotunu çırparak karıştırın.

      Haşlanmış karnıbaharları yumurtalı karışıma batırarak kızgın yağıda penbeleşinceye kadar kızartalım.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Tekirdağ dan yollayan Sibel hanıma teşekkür ederiz.