Sütlü revani tarifi
  • Malzemeler

    • 6 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • Şerbeti için
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 vanilya
  • Yapılışı

    1. Yumurtalar ve şeker 5 dakika cırpılır.Sonra içine un ,kabartma tozu ilave edilir.

      İyice karıştırıp yağlı tavaya dökülür ve 180 derecede pişirilir (rengi açık kahverengi olur).

      Pişirdikten sonra soğumaya brakılır ve soğuduktan sonra kesilir.

      1 litre sütü kaynatın.Kaynamaya ayrı bir kaba suyu ve şekeri koyun(6 dakika).

      Ateşten indirdikten sonra 2 paket vanilya ile süte ekleyin.Şerbet soğuduktan sonra soğuk revaniyi ıslatın.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Bulgaristan dan yollayan Cüneyt beye teşekkür ederiz.