Etimekli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı kaynar su
    • 1.5 kilo süt
    • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 paket kremşanti
    • 1 paket etimek
    • hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Toz şekeri kavurun.Ağda rengini alınca kaynar suyu döküp kaynatın.Etimekleri kare borcama dizin ve şerbeti üzerine dökün.

      Daha sonra başka bir tencerede süt,mısır nişastası ve unu karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince 2 dakika soğutup etimeklerin üzerine dökün.Soğuduktan sonra kremşantiyi yapıp üzerine sürün ve üzerine bol hindistan cevizi serpin.

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Selcem hanıma teşekkür ederiz.