Yer fıstıklı irmik helvası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Yer fıstıklı irmik helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı yer fıstığı
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 bu bardağı şeker
    • 1 bu bardağı süt
    • 1 bu bardağı su
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Orta büyüklükte bir tencereye zeytinyağı, irmik ve ortadan ikiye kırılmış yer fıstıkları eklenir, malzelemer 40 dakika kadar kavrulur, irmik kahverengine dönüştüğü zaman üzerine 1 su bardağı şeker ilave edilir ve kapatılır, ama karıştırmaya devam edilir.

      İrmiklerin yanmaması ve şekerlerin birbirine yapışmaması için. diğer tarafta bir tencerenin içerisine 1 su bardağı su ve süt eklenir, kaynamaya bırakılır. kaynadıktan sonra kavrulan irmiğin altı yakılarak kısılır, su ve süt karışımı üzerine dökülür.

      irmik yaklaşık 15-20 dakika sonunda suyunu çeker ve pişmiş olur, üzerine 1 avuç su serpilerek tencerenin ağzı kapatılır, helva 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenen helvalar servis edilir afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Osmaniye den yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.