Tas kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tas kebabı
-
Malzemeler
- 500 kgkuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 kahve fincanı bezelye
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet patates
- (KIZARTILIP YEMEĞE KATILACAK)
-
Yapılışı
-
Düdüklü tencereye sıvı yağ ve et konur ,et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Kavururken içine sirke eklenir.Salçayla birlikte çevrildikten sonra üstünü 3 parmak geçecek kadar su eklenir.Bezelye koyulup düdüklünün ağzı kapatılır.
35-40 dak ika etler yumuşayana kadar pişirilir. Kuşbaşı şeklinde patatesi kızartırız.yemek piştikten sonra yemeğe ekler ve karıştırırız.PATATESLE KAYNATMIYORUZ.sadece ekliyoruz.AFİYET OLSUN....
Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.
-
Düdüklü tencereye sıvı yağ ve et konur ,et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.