Tas kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 kgkuşbaşı et
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 kahve fincanı bezelye
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 1 adet patates
    • (KIZARTILIP YEMEĞE KATILACAK)
  • Yapılışı

    1. Düdüklü tencereye sıvı yağ ve et konur ,et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.

      Kavururken içine sirke eklenir.Salçayla birlikte çevrildikten sonra üstünü 3 parmak geçecek kadar su eklenir.Bezelye koyulup düdüklünün ağzı kapatılır.

      35-40 dak ika etler yumuşayana kadar pişirilir. Kuşbaşı şeklinde patatesi kızartırız.yemek piştikten sonra yemeğe ekler ve karıştırırız.PATATESLE KAYNATMIYORUZ.sadece ekliyoruz.AFİYET OLSUN....

      Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.