Havuç salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet havuç
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 5 çorba kaşığı kadar yoğurt
    • 1-2 diş sarımsak
    • süslemek için
    • üstüne pul biber
  • Yapılışı

    1. Havuç rendenin kalın tarafıyla rendelenir.Sıvı yağda iyice yumuşayana kadar pişirilir.Tabağa alınan havuç hafif ılındığında üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.

      İster pul biberi yağda kızdırıp istenirse üstüne serperek de kullanabilirsiniz.Kimileri yoğurda mayonez katıyor ben mayonezli ağır buluyorum.Yani isteyen 3 çorba kaşığı yoğurt,2 çorba kaşığı mayonez kullanabilir.

      Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.