Kıbrıs usulü firında makarna Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kıbrıs usulü firında makarna
-
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 100-150 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz,karabiber,pul biber
- Biraz maydanoz
- Krema için
- 1 litre süt
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- Tuz
- Üstü için
- hellim peyniri
- veya kaşar peyniri
-
Yapılışı
-
İlk olarak soğanı kıyıp yağda diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kıyma rengini kaybedince salçasını ekliyoruz.
Ocağı kapatıp baharat,tuz ve maydanozu katıp çeviriyoruz.Diğer tarafta makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
Sudan geçirip tepsiye yarısından biraz fazlasını döküyoruz.Üstüne kıymalı harcı döküyoruz.Kalan makarnayı üstüne yayıyoruz.
Krema için;1kutu sütü tencereye alıp un ve tuzunu katıp muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz.
Makarnanın üstüne döküp en üste peyniri serpiyoruz.200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.ilk sıcaklığı geçince dilimleyip servis yapıyoruz.
Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.
-
İlk olarak soğanı kıyıp yağda diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kıyma rengini kaybedince salçasını ekliyoruz.