Eğirdek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 4 kaşık yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 4 kaşık şeker
    • Aldığı kadar un
    • Kızartmak için
    • sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. İlk başta undan hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz daha sonra unu ilave ediyoruz.

      Pasta hamuru kıvamında olması gerekiyor yani ele yapışmayacak şekilde sonra kızartmak için sıvı yağını tavaya koyuyoruz ve elimize küçük hamur alıp avuçlarımızda sağa sola götürüyoruz.

      Uzun oluyor aynı somun ekmek şeklinde sizin anlayacağınız ama tabi onun kadar büyük değil şehadet parmağı uzunluğunda sonra.

      Onları kızattıp soğuk servis yapıyoruz ama kızartırken yanından ayrılmamalıyız devamlı çevirerek kızartmalıyız bu kadar afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Ağrı dan yollayan Yüsra hanıma teşekkür ederiz.