İçli Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram orta yağlı kıyma
    • 5 adet soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 200 gram ceviz içi
    • 125 gram margarin
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • tuç, karabiber, pul biber
    • Köftesi için
    • 4 su ince bardağı bulgur
    • 500 gram yağsız kıyma
    • ve tuz
  • Yapılışı

    1. Orta derinlikte bir tencerenin içerisine soğanlar doğranır ,kıyma ve tuz eklenerek kvvrulmaya bırakılır, yavaş yavaş kavrulan kıymaya baharatları eklenir, doğranmış maydanoz eklenir, bir tavada cevizler orta irilikte doğranır ve margarin ile kavrulur ve kıymanın üzerine dökülür, karışıtılır ve kavrulan kıyma soğumaya bırakılır.

      Köfte legeninin içerisine bulgur, et ve tuz koyularak köfte kıvamını alıncaya kadar yoğrulur. ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak köfteler el yardımı ile oyulur ve içlerine kıyma doldurularak kapatılır, bu işlem köfte hamuru bitinceye kadar devam edilir.

      Köfteler bittikten sonra bir tencereye göz kararı haşlama suyu konulur.Yapılan köfteler tek tek atılarak 3-5 dakika kaynatılarak haşlanır ve tepsiye alınır. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Osmaniye den yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.