Ispanaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg ıspanak
    • 1 baş kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • Karabiber ve tuz
    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • su bardağı yoğurt
    • Hamuru için
    • 4 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. İlk önce kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
      Diğer tarafta ıspanaklar yıkanır ve doğranır ve suyun içerisinde bekletilir.

      Tencerenin içerisene soğanlar çok küçük olmayacak şekilde doğranır, üzerine biber salçası ve karabiber eklenir, yıkanmış ve suda bekleyen ıspanaklar suyun içerisinden yavaşça alınarak tencereye bırakılır üzerine tuz atılarak tencerenin ağzı kapatılır ve ıspanak kendi suyunu çekinceye kadar hafif kavrulur.

      Yoğurduğumuz ve dinlenmeye bıraktığımız hamur alınarak 12 eşit parçaya bölünür tek tek açılarak tepsiye serilir, her iki katta yağ ve yoğurt karışımı sürülür açılan yufkaların üzerine 6 katta ıspanaklar yerleştirilir.

      yufkanın üzerine tekrar kapatılır ve diğer kalan yufkalar açılır ve tepsiye serilir, öncekinde olduğu gibi her iki katta bir yufkalar yağlanır. son 6. yufkaya da yağ ve yoğurt karışımı sürülerek bıçakla kare şeklinde kesilir ve soğuk ısıtılmamış fırına verilir. çevire çevire pişirilir.

      Fırından çıkardığınız böreğin üzerine bir avuç su serpilir ve tepsinin üzeri kapatılır. börek dinlenmeye bırakılır. 1 saat sonra börekler ikram edilir. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Osmaniye den yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.