Elmalı poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet elma
    • 4 çorba kaşığı toz şeker ve tarçın Hamuru için
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 paket margarin(oda ısısında)
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • Aldığı kadar un
    • Üstüne serpmek için
    • Pudra şekeri ve tarçın karışımı
  • Yapılışı

    1. Elmalı harcı pişirip soğutuyoruz.hamur için olan malzemeyi bir kaba alıp kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğuruyoruz.

      Ufak parçalar koparıp içine elmalı harcı koyuyoruz.ister avuç içinde ister açıp ruletle keserek poğaça şekli veriyoruz.yağlanmış tepsiye dizip 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

      Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz tarçın sevenler pudra şekeri ve tarçın karışımı da serpebilirler.

      Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.