Patlıcanlı köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patlıcan
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 adet sivri biber
    • 4 adet domates
    • 2çorba kaşığı zeytinyağı
    • 6-7 su bardağı su
    • Köfte için
    • 1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
    • 250 gram yağsız kıyma
    • 2 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. İlk önce bulgur, et ve tuz karıştılarak bir leğende köfte kıvamını alıncaya kadar yoğrulur, yoğrulan köfte nohut büyüklüğünde yuvarlanır bir tepsinin içinde bekletilir.

      Patlıcanlar küp şeklinde doğranarak acısı çıkması için suda bekletilir. Diğer tarafta soğanlar piyaz şeklinde doğranır, yeşil biberler orta büyüklükte doğranır, zeytinyağı da eklenerek soğanlar sararıncaya kadar kavrulur üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir.

      Üzerine suda bekletilen patlıcanların acı suyu süzülerek ve bir iki kere yıkanarak domateslerin üzerine eklenir 3 su bardağı su eklenerek pişmeye bırakılır.

      Pişen sebzelerin üzerine 4-5 su bardağı su eklenir bir iki taşım kaynadıktan sonra köfteler sebzelerin içine atılır pişmeye bırakılır, piştikten sonra sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Osmaniye den yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.