Bamyalı barbun balığı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bamyalı barbun balığı
-
Malzemeler
- 250 gram bamya
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı mısırözü yağı
- 4 adet temizlenmiş ve
- Kızartılmış iri barbun balık
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber 1 adet limon suyu
- 1 tutam maydonoz
-
Yapılışı
-
Önce yağı tavaya koyarak irice doğranmış soğan ve diş sarımsakları hafif pembeleşene kadar pişiririz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı salça
ve kuşbaşı doğranmış domatesler tavaya konularak ağzı kapatılır.
5 dakika pişirildikten sora temizlenmiş ve yıkanmış bamyalar tavaya ilave edilerek bir limon suyu eklenir ve tava kapagı yarım kapatılarak pişmeye bırakılır suyu çekilince bir su bardağı sıcak su ilave edilerek tavaya kaşık değdirmeden sallanarak karıştırılır.
on dakika sora yemeğin suyu çekilince bamyalar kenara doğru çekilerek barbun balıklar tavaya dizilir 10 veya 15 dakiika daha ateşüzerinde tıkırdatıldıktan sora ocaktan alınarak üzerine bir tutam maydonoz gezdirilir. Afiyet olsun.
Bize bu tarifi Hatay dan yollayan Nurten hanıma teşekkür ederiz.
-
Önce yağı tavaya koyarak irice doğranmış soğan ve diş sarımsakları hafif pembeleşene kadar pişiririz.