Zencefilli armut tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zencefilli armut tatlısı
-
Malzemeler
- 300 gram çırpılmış krema
- 50 gram tozşeker
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
- Hindistan cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
-
Yapılışı
-
Fırını 190 derecede ısıtın.Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın.
Armutları soyup ikiye bölün.Çekirdeklerini çıkartın.Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin.
Krema ,şeker,vanilya ,tarçın ,zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün.
30-35 dakika pişirin.Armutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin.Soğuk servis yapın.
Not:Tam olgunlaşmamış sert armutlarla daha iyi bir tat elde edersiniz.
-
Fırını 190 derecede ısıtın.Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın.