Karnabahar kızartması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet karnabahar
    • Sosu için
    • 1 şişe mineralli su
    • Karabiber ve tuz
    • 2 yumurta
    • Un
    • Üstü için
    • Sarımsaklı yoğurt
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın. Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.

      Yumurtayı çırpın.Çok az un ve mineralli suyla karıştırın. Çok akıcı olmayan, bulamaç kıvamı olacak şekilde bir sos hazırlayın. Karabiber ve tuzunu koyun.

      Haşlanan karnabaharları önce una, sonra sosa batırın. Yağda kızartın.

      Üstüne sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın. Afiyet olsun.