Portakallı revani tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 su bardağından biraz az irmik
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı ucu karbonat
    • 1 yemek kaşığı limon ve portakal kabuğu karışımı
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • 4-5 damla limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.Yoğurt ve sıvıyağınızı ekleyin.

      İrmiğinizin ikinci bardağına 3 yemek kaşığı unu koyduktan sonra gerisini irmikle doldurup yumurtalara ekleyin. Vanilya, karbonat ve kabartma tozunu da karıştırın.İçine biraz limon ve portakal kabuğu rendesi de ilave edin.

      175 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika yağlanmış yuvarlak bir borcam da pişirin.

      Şerbeti için su ve şekeri kaynatın.Kaynayınca limon suyunu da ekleyip 3-4 dakika sonra ateşten alın.Buzlu sulu bir kaba koyup soğutun.

      Revaninizde ılınınca kesip şerbetinizi döküp çekinceye kadar bekletin.Ardından hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.Afiyet olsun.