Elmalı rulo pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya için
    • 5 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1.5 bardak pudra şekeri
    • 1 bardak un
    • 1 vanilya
    • Elmalı içi için
    • 3 adet orta boy elma
    • 1 çay bardağı ceviz içi
    • 1 çay kaşığı tarçın (silme)
    • 3 çorba kaşığı şeker
    • veya içine elma yerine sevdiğiniz reçelden de sürebilirsiniz,
    • Üstüne serpmek için
    • pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. Elmalı içi hazırlamak için elmaları yıkayıp soyun, çekirdeklerini temizleyip, rendeleyin.

      İsterseniz blendırla püre haline getirin, cevizleri bir poşete alıp iri kalacak şekilde kalın bardak dibiyle dövün ve elmalara ilave edin.

      Şekeri de ilave ettikten sonra hafif ocakta elmalar suyunu çekene kadar karıştırarak soteleyin biraz soğuyunca tarçını ilave edip karıştırın.

      Bir kaba 5 adet yumurtanın beyazını 2 çorba kaşığı şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpın.

      Üzerine yumurta sarılarını ilave edip krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin.

      Ayrı kaba 1 bardak un, vanilya ve 1, 5 bardak pudra şekerini karıştırıp yumurtalara birkaç hamlede ilave edip yavaşça çırpıcıyla elinizle karıştırın.

      Orta boy kare borcama pişirme kağıdı serip hazırladığınız harcı dökün ve kaşıkla yaydırın.

      Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Pandispanya piştikten sonra kağıdıyla beraber borcamdan çıkarıp tezgahın üzerine alın (pandispanya sünger yumuşaklığında oluyor).

      Soğduktan sonra ortasından tırtıklı bıçakla iki eşit kalınlıkta parçalara ayırın ve böylece iki rulo elde etmiş oluyoruz (tek rulo için daha büyük bir kapta pişirmek lazım, çünkü pandispanya pişince ince olması gerekir).

      Önce kağıdın üzerindeki pandispanyaya elmalı harçtan sürüp bir kenarından kağıdı pandispanyadan ayırarak ellerinizle ayrılmakta olan kağıdın dış tarafından pandispanyayı hafif bastırıp rulo gibi sarın sonra hazır ruloyu pudra şekeriyle serpilmiş bir tabakta pudranın ruloya ypışması için yuvarlayın.

      İkinci kat pandispanyayı da içine sevdiğiniz reçelden sürüp aynı şekilde sarıp pudralayın ve soğduktan sonra kenarlarını bıçakla düzleştirin ve görünen üst kısmına süzgeçle biraz daha pudra serpin. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Neri hanıma teşekkür ederiz.