Balkabakli cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 120 gram eti burçak, ufak parçalar halinde kırılmış
    • 1/4 bardak şeker
    • 50 gram ceviz
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 100 gram tereyağı, eritilmiş
    • 3 paket (600 gr) beyaz krem peynir
    • 200 gram tuzsuz ayvalık loru
    • 1 1/2 bardak şeker
    • 3 adet yumurta
    • 3 Çorba kaşığı un
    • 450 gram balkabağı püresi
    • 1 bardak likit krema
    • 2 tatlı kaşığı vanilya
    • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
    • 1/2 tatlı kaşığı toz Hintcevizi (muskat)
    • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
    • 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 C?ye ısıtın. 25 cm çapında kelepçeli kalıbın dışını 2 kat aluminyum folyo ile kaplayın.

      Eti Burçak, şeker, ceviz ve tarçını Rondonun haznesine yerleştirin. Karışımı un haline getirin. Erimiş tereyağını bisküvi karışımına ekleyip karıştırın. Karışımı kalıbın tabanına iyice bastırark döşeyin. Fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.

      Krem peynir, lor ve şekeri bir karıştırma kabına koyun. Homojen ve pürüzsiz bir karışım elde edene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyip karışımı çırpmaya devam edin. Balkabağı püresi ve baharatları da ekleyip karışıma yedirin. Peynirli dolguyu soğuyan tabanın üzerine dökün. 180 C?ye ısıtılmış fırında cheesecake?i 1 saat kadar fırınlayın. Cheesecake?i oda sıcaklığına ulaşana kadar soğutun.

      Buzdolabında 1 gece bekletin. Bıçak yardımıyla kalıptan çıkartın. Krem şanti, kabak şekerlemesi, tarçın ve ceviz ile süsleyip servis edin.