Bademli çikolatalı pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Bademli çikolatalı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram sütlü çikolata, doğranmış
    • 100 gram bitter çikolata, doğranmış
    • 200 gram tereyağı
    • 170 gram un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilya
    • Tuz, bir tutam
    • 300 gram şeker
    • 25 gram kakao
    • 3 adet yumurta
    • 75 gram yoğurt
    • Üzeri ve dolgusu için
    • 200 gram bitter çikolata, parçalara ayrılmış
    • 100 gram sütlü çikolata, küçük parçalar halinde doğranmış
    • 300ml krema
    • Prenses badem, badem drajesi
  • Yapılışı

    1. Fırını 160 °Cye ısıtın.

      Sütlü çikolata, bitter çikolata ve tereyağını bir kaçarolada kısık ateşte eritin. (Fazla ısıtmamaya dikkat edin) Bir kasede un, kabartma tozu, vanilya, şeker, tuz ve kakaoyu bir araya getirin.

      3 adet yumurtayı başka büyükçe bir karıştırma kabında çırpın. Yoğurdu ekleyin. Erimiş çikolata karışımını da ekleyip kısaca karıştırın. Son olarak unlu karışımı da ekleyip homojen bir hamur karışımı elde edene kadar karıştırın. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli kalıba boşaltın. Fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız keki tamamen soğutun. Kalıptan çıkartıp ikiye kesin.

      Çikolatalı kaplamayı hazırlamak için kremayı bir kaçarolada kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Bitter çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırarak kremaya tamamen yedirin. Çikolatalı kaplamayı oda sıcaklığında 10-15 dakika kadar soğutun. Karışımın üçte birini kekin ilk katı üzerine sürün, üzerine sütlü çikolata parçalarını yayın. İkinci kek katını üzerine yerleştirip kalan çikolatalı kaplama karışımı ile üzerini ve kenarlarını sıvayın. Badem drajeleri ile süsleyip servis edin.